Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 04. 2015. 21:45 >> 21:42

U TOKU MARATONA

Carnajev osuđen za napad u Bostonu

Džohar Carnajev, optužen za postavljanje bombi 2013. godine u Bostonu za vrijeme maratona, proglašen je danas krivim za taj zločin.

 

Carnajeva (21) je porota proglasila krivim za smrt tri osobe i ranjavanje 264 osoba 15. aprila 2013. godine, kao i za ubistvo jednog policajca četiri dana kasnije.

On je proglašen krivim po svih 30 tačaka optužnice.

Porota je nakon 11 sati vijećanja donijela presudu o njegovoj krivici, a sada treba da odluči o tome da li će ga osuditi na smrtnu kaznu.

Visina kazne Carnajevu, koji je presudu saslušao bez ikakve vidljive reakcije, biće saopštena kasnije, nakon druge faze suđenja.

Tužilaštvo je juče navelo da su dvojica braće Tamerlan i Džohar Carnajev, porijeklom iz Čečenije, aktivirali bombe kao čin odmazde prema Sjedinjenim Američkim Državama zbog vojnih intervencija u muslimanskim državama.

Odbrana mlađeg Carnajeva je tvrdila da on priznaje krivicu, ali i da je sve učinio pod uticajem brata Tamerlana, koji je ubijen u obračunu sa policijom.

"Sa svojim bratom, on je tog dana ubio dvije mlade žene i jednog dječaka", izjavio je juče zamjenik tužioca, Aloke Čakravarti.

Od eksplozija naprava postavljenih tokom maratona u Bostonu 2013. poginule su tri osobe, uključujući osmogodišnjeg dječaka.

"Dvadeset minuta kasnije Džohar Carnajev je kupovao mlijeko u supermarketu, a sutradan se vratio u univerzitetski kampus, šalio se sa prijateljima i ‘tvitovao’", dodao je Čakravarti.

On je naveo da je optuženi postavio jednu bombu, a drugu njegov brat i da je to bio koordinisani čin.

Sudski proces protiv Džohara Carnajeva počeo je 4. marta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније