Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 12. 2015. 10:51 >> 10:38
2

OPŠEŽNE OPERACIJE

Ubijena 23 Kurda u sukobima u Turskoj

U opsežnim operacijama turskih snaga bezbjednosti na većinski kurdskom jugu Turske, ubijena su 23 pripadnika Radničke partije Kurdistana (PKK) u posljednja dva dana, javila je danas provladina agencija Anadolija.

 

 

 

Ovi "teroristi" su "eliminisani" u zajedničkoj vojno-policijskoj operaciji velikih razmjera koja je pokrenuta početkom nedjelje u Džizreu i Silopiju, dva okruga u provinciji Sirnak, navela je agencija. 

Vojska je objavila da je u utorak ubila osam kurdskih boraca u ta dva grada u kojima je, prema navodima medija,  raspoređeno 10.000 vojnika i policajaca. Oni hoće da protjeraju mlade pristalice PKK koji su pretvorili cijele kvartove u ratne zone podizanjem barikada i iskopavanjem rovova. 

Poslije više od dvije godine primirja, intenzivne borbe ponovo su počele prošle godine između turskih bezbjednosnih snaga i PKK, u kojima je bilo brojnih žrtava. Tri policajca ubijena su u utorak u Silvanu u napadu eksplozivom koji je pripisan PKK-u.

Vlada je uvela policijski čas u Čizreu i Silopiju.

Novi sukobi izbili su jutros između policije i simpatizera PKK u istorijskom kvartu starog grada Dijarbakira, glavnog grada na jugoistoku Anadolije, javljaju izvještači Frans presa.

Turski premijer Ahmed Davutoglu rekao je juče da će operacije protiv PKK da se nastave dok se "potpuno ne očiste teroristi". 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније