Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 11. 2015. 13:42   >>  13:29

VOJSKA I POBUNJENICI

U sukobima u Turskoj poginulo 18 ljudi

U sukobima turske vojske i pripadnika "Radničke partije Kurdistana" (PKK) danas je na jugoistoku Turske poginulo 18 ljudi, uključujući 16 pobunjenika, saopštio je Generalštab.

 

 

 

Okršaj se dogodio u ruralnom području nedaleko od grada Juksekove, blizu iračke granice. Juče je u ovoj oblasti ubijeno 15 pripadnika PKK i dvojica vojnika.

Bezbjednosni izvori iz Silvana, grada u čija je tri okruga ove sedmice uveden cjelodnevni policijski čas, rekli su da su dva čovjeka ubijena u uličnim okršajima. Još dva lica nastradala su ranije ove sedmice. 

Predsjednik Tajip Erdogan, koji je vodio mirovni proces do njegovog kolapsa u julu, rekao je juče da će nastaviti borbu protiv PKK do "likvidacije" posljednjeg njenog borca. 

Vladajuća stranka AK ponovo je dobila većinu u parlamentu na izborima prošlog vikenda. 

Nova anketa pokazala je da je 13 odsto glasača promijenilo svoj izbor uoči vanrednih izbora zbog nasilja koje vrši PKK.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније