Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

06. 11. 2016. 14:33 >> 14:11

POSLIJE HAPŠENJA POSLANIKA

Turska prokurdska partija bojkotuje parlament

Vodeća prokurdska partija u Turskoj, Demokratska narodna partija (HDP) saopštila je danas da prekida svaku aktivnost u parlamentu poslije hapšenja devet njenih poslanika uključujući dvoje koopredsjednika stranke.

  

 

 

 

"Naša parlamentarna grupa i vođe naše partije odlučili su da prekinu svaki zakonodavni rad u skpštinskim tijelima poslije ovog totalnog napada", saopštila je danas HDP.

Ta partija, druga najveća opoziciona stranka u parlamentu, navela je u saopštenju da se neće potpuno povući iz parlamenta ali da će njeni poslanici prestati da učestvuju na sjednicama skupštine i sastancima skupštinskih odbora.

Portparol stranke rekao je da će se zvaničnici stranke konsultovati s partijskim pristalicama, od kojih su mnogi na većinski kurdskom jugoistoku zemlje i onda razmotriti puno povlačenje iz parlamenta.

Turske agencije javile su juče da je dvoje koopredsjednika vodeće prokurdske partije u Turskoj, uhapšenih u okviru antiterorističke istrage, odvedeno u zatvore, uz maksimalno policijsko obezbjedjenje.Agencija Anadolija je navela da je koopredsjednik Demokratske narodne partije Selahatin Demirtaš odveden u zatvor u Jedrene na sjeverozapadu Turske, dok je agencija Dogan javila da je koopredsjednica stranke Figen Juksekdag odvedena u zatvor u gradu Kodžaeliju.

Demirtaš i Juksekdag su među 12 poslanika prokurdske partije koji su uhapšeni u noći između četvrtka i petka.

Za devetoro uhapšenih je određen pritvor do suđenja, dok je troje privremeno pušteno na slobodu pod uslovom da se redovno javljaju vlastima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније