Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

07. 08. 2018. 21:59 >> 21:43

U JUTARNJEM

O nedjelji dojenja

U Jutarnjem programu govorimo o Svjetskoj nedjelji dojenja, turističkoj ponudi Žabljaka, vodimo vas na splavarenje Tarom, poklanjamo najbolji recept za pravljenje lisnatog sira, vodimo vas na najljepše crnogorske biciklističke ture, idemo u posjetu porodici Jokić koja je trenutno nastanjena na planini Čakor.

Nedjelja dojenja:

Preko 78 miliona beba, ili tri od pet ne doje tokom prvog sata nakon rođenja, što ih izlaže većem riziku od smrti i bolesti, i smanjuje vjerovatnoću da će se uspješno započeti i nastaviti sa dojenjem, navode Unicef i Svjetska zdravstvena organizacija u svom novom globalnom izvještaju. Većina ovih beba rađa se u državama sa niskim i srednjim nivoom prihoda. Novorođenčad koja se doje u toku prvog sata života imaju značajno veće šanse da prežive. Čak i odlaganje od nekoliko sati nakon rođenja može imati posljedice opasne po život. Dr Enisa Kujundžić - Institut za javno zdravlje, govori o značaju dojenja, i kvalitetu majčinog mlijeka.

Za srećniju djecu:

Udruženje Roditelji pokreće i ove godine humanitarnu akciju “Podijelimo jer zajedno možemo više”, koja će trajati do 25. avgusta, a u toku koje će pomagati roditeljima iz socijalno ugroženih porodica da pripreme djecu za novu školsku godinu. Na evidenciji Uduženja i među onima kojima pomažu je preko 250 porodica i 600 djece koja žive na rubu egzistencije. Saznaćemo i koje su crnogorske opštine obezbijedile besplatne knjige za svoje male sugrađane.

Turistička ponuda Žabljaka:

Žabljačkom opštinom gospodari jedna od najljepših planina u Evropi - Durmitor. Upravo zahvaljujući njoj, ovaj dio Crne Gore mnogi nazivaju našim najčistijim prirodnim biserom. Aktivni turizam nudi široku lepezu aktivnosti, pomenućemo neke: biciklizam,pješačenje, veslanje, kajakaštvo, splavarenje, rafting, kampovanje a u zimskim mjesescima skijanje i snowboarding. Od predsjednika Opštine Žabljak, čućemo sve detalje turističke ali i inrastrukturne planske slike grada. 

CZIP: Obnova platformi za pelikane

Više od 60% Crne Gore prekriveno je šumama, i zahvaljujući tome, četvrta smo najzelenija zemlja u Evropi odmah nakon Finske, Švedske i Slovenije. Bogatstvo biodiverziteta zahtijeva pažnju i brižljiv odnos prema svakom učesniku prirode. Svako od nas pomaže na svoj način, Centar za proučavanje ptica čini se, uvijek najkonkretnije. Nedavno su izašli novi posteri sa vladarima neba, tačnije grabljivicama. Kupovinom ovih postera pomažete prikupljanju sredstava za obnovu platformi za pelikane na Skadarskom jezeru. Kako da pomognemo pernatoj porodici pitamo Mariju Stanišić.

Ostalo: Vodimo vas na splavarenje Tarom, poklanjamo najbolji recept za pravljenje lisnatog sira, vodimo vas na najljepše crnogorske biciklističke ture, idemo u posjetu porodici Jokić koja je trenutno nastanjena na planini Čakor. Pripremili smo nekoliko korisnik savjeta u slučaju požara, ali i vrijedne informacije ukoliko se dogodi da se razbolite od nepropisno čuvane hrane ili pića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније