Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 04. 2013. 10:30 >> 10:37
3

TEORIJA

Rat u SFRJ pokrenuo London?

Hrvatski general Ivo Jelić tvrdi da je dogovorom Slobodana Miloševića i Franja Tuđmana, na uštrb Bosne, stvarana velika Srbija i velika Hrvatska.

Hrvatski general i komandant Četvrte gardijske brigade Ivo Jelić tvrdi da su se tokom ratnih godina, Milošević i Tuđman, sastajali 42 puta.

„U slučaju Tuđmana i Miloševićeve ponude suština je bila podjela Bosne, to je bio jedini razlog njihovog sastajanja. Iz tog saveza trebalo je da nastanu velika Srbija i velika Hrvatska, sa granicama na rijekama Bosni i Neretvi, kao što pokazuje i Tuđmanova salveta koja je danas u Hagu“, kazao je Jelić za Slobodnu Dalmaciju.

Prema njegovom obrazloženju, kako je rekao, uoči rata Srpska akademija nauka i umetnosti ocjenjuje problem Kosova kao najveću rak-ranu Beograda, koju konačno treba razriješiti i to stvaranjem velike Srbije.

„Da bi to postigli, bio im je potreban partner na Balkanu, a to je Zagreb. Partneru je ponuđena velika Hrvatska, koja je trebalo da uzme čitavu zapadnu Bosnu, po uzoru na nekadašnju Banovinu Hrvatsku, ali je Zagreb bio zadovoljan i zapadnom Hercegovinom. Beograd je želio rat kako bi Srbe iz kninske i bosanske Krajine preselio na Kosovo i tako promijenio tamošnju krvnu sliku“, rekao je Jelić.

Hrvatski general tvrdi i da je rat pokrenut iz Londona jer je britanska prijestonica, kako kaže, pokretač svih geopolitičkih događanja, ratova, kriza, naftnih šokova, pa su tako i ratovi u bivšoj Jugoslaviji dio britanskog geopolitičkog projekta kao što je to i kompletno arapsko proljeće.

Jelić smatra da je Londonu bilo svejedno hoće li se Srbi i Hrvati pobiti, jer im je krajnji cilj bio rušenje komunizma.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније