Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

А.Б. [ N1 ]

14. 06. 2023. 18:58 >> 19:06
2

MOSKVA

Sin Slobodana Miloševića prvi put u javnosti nakon dvije decenije

Marko Milošević, sin bivšeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, pojavio se na otkrivanju spomenika svome ocu u Moskvi. Ovo je prvo pojavljivanje Marka Miloševića u javnosti nakon više od dvije decenije, piše N1.

Milošević, za kojim je na snazi potjernica Interpola, bio je na otkrivanju spomenika u društvu Aleksandra Zaldostanova, osnivača i vođe moto kluba „Noćni vukovi“, inače bliskog prijatelja Vladimira Putina.

 Na poziv Zaldostanova, Marko je dao izjavu pred kamerom.

"Kao što je na ovoj tabli napisano, mi smo nažalost bili proba onoga što se dogodilo u Rusiji i što se sada događa u Ukrajini. Jugoslovenska kriza, jugoslovenski ratovi su isti, samo je ovo sada u Ukrajini ubrzana varijanta. Mi smo, nažalost, bitku izgubili, ali rat, nadam se, nismo. Na našim greškama i na našoj sudbini, Rusi su naučili lekciju i pobijedićemo. Za pobjedu", rekao je Milošević. 

Podsjetimo, Marko Milošević se u Srbiji sumnjiči za učešće u organizovanom kriminalu.

Posle svrgavanja režima svog oca 5. oktobra 2000. godine, otvorena je mogućnost za ispitivanje poslovanja mlađeg Miloševića.

On je već 7. oktobra 2000. godine napustio Jugoslaviju. Sa lažnim pasošem je pokušao da ode u Peking, ali je 9. oktobra deportovan u Rusiju.

U Srbiji je za njim na snazi potjernica Interpola, po kojoj bi trebalo da bude uhapšen ako bi se pojavio u zemlji.

Spomenik Slobodanu Miloševiću rad je beogradskog vajara Dragana Radenovića.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније