Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Jutarnji.hr ]

29. 04. 2015. 16:35 >> 16:30
4

PREDSJEDNICA NAJAVILA

Hrvatska će uvesti euro

Predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, dala je intervju za “Bloomberg”,u kojem je najavila kako će Hrvatska do 2020. uvesti euro kao nacionalnu valutu.

“Bitno je za hrvatsku ekonomiju zato jer je toliko povezana s ekonomijama Evropske unije”, izjavila je Grabar Kitarović, prenosi Jutarnji.hr.

Ona je rekla da je ključ pripremanja ekonomije za buduće izazove, među kojima je i uvođenje eura, u većoj saradnji između poslodavaca i radnika, i u investitorima koji bi bili voljni da ulože u poslove u unutrašnjosti zemlje, dalje od obale Jadrana gdje dominira turizam.

“Tako se rješavaju strukturni problemi koje imamo u ekonomiji, izjavila je Grabar Kitarović, a “Bloomberg” dodaje kako je to rekla iz svoje rezidencije od stakla i betona koju je izgradio “jugoslovenski snagator” Josip Broz Tito.

“Imamo velike prirodne resurse. Imamo obrazovane ljude, stoga se sada moramo koncentrisati na upravljanje tim resursima, izjavila je Grabar Kitarović.

“Bloomberg” je svojim čitaocima pojasnio da je uloga predsjednice većinom ceremonijalna, te da je Grabar Kitarović prethodno bila pomoćnica sekretara u NATO savezu i ambasadorka u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Naučila sam mnogo živjeći u inostranstvu i želim to znanje iskoristiti ovdje, želim modernizovati Hrvatsku u svakom pogledu, uključujući i politiku. Moramo promijeniti stavove i stvoriti uslove za lakše poslovanje, izjavila je.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније