Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ Portal RTCG ]

18. 01. 2024. 14:19 >> 14:25

DONIJETA UREDBA

Euro od februara jedina valuta na Kosovu

Centralna banka u Prištini saopštila je da će euro biti jedina valuta dozvoljena za obavljanje gotovinskih platnih transakcija u gotovinskom i u platnom sistemu, i da ta mjera stupa na snagu 1. februara.

Uredbom donijetom pred kraj prošle godine, a koja je objavljena danas, Centralna banka u Prištini reguliše između ostalog uslove za promet valute dozvoljene gotovinskim transakcijama.

"Ostale valute koje nisu u eurima mogu se koristiti samo kao dragocjenosti za skladištenje u fizičkom obliku ili na bankovnim računima", navodi se u uredbi.

Dodaje se da se razmjena valuta može vršiti samo preko institucija licenciranih od strane Centralne banke u Prištini, koja nudi ovu uslugu.

Sve druge odredbe koje su u suprotnosti sa ovom uredbom stavljaju se van snage od trenutka stupanja na snagu uredbe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније