Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ N1 ]

16. 04. 2024. 15:21 >> 15:35
11
Čitaj mi:

PREDSJEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE

Brnabić: Nametanje rezolucije o Srebrenici skandal i presedan

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je za RTRS da je nametanje rezolucije o Srebrenici u agendu Generalne skupštine UN "vrhunac pravnog nasilja, skandal i presedan".

Brnabić je naglasila da su na ovaj način prekršeni Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH, jer se o tome nije izjašnjavalo tročlano Predsjedništvo BiH, „što je neshvatljiv skandal“.

„Naš prioritet je da pričamo sa što više članica Ujedinjenih nacija i da kažemo šta je istina i šta je posredi ovdje. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je i lično angažovan na ovom pitanju. Za sve one koje žele da nas optuže kao Srbiju, da je ovo miješanje u odnose neke druge zemlje, BiH, reći ću da Srbija ne da ima puno pravo, nego i obavezu da kaže istinu o ovom presedanu, kao potpisnica i garant Dejtonskog mirovnog sporazuma“, rekla je Brnabić.

Podsjetila je da rezolucija nije „prošla“ Predsjedništvo BiH.

„Morala je, prema Ustavu BiH. Ona samim tim podriva taj Dejtonski mirovni sporazum i samim tim Republika Srbija mora da reaguje. U pitanju je ogromna greška koju će svi na jedan ili drugi način, politički ili kako god, plaćati u budućnosti uključujući na kraju krajeva i UN zbog presedana koji se pravi", zaključila je Brnabić. 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније