Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ RTS ]

27. 03. 2024. 13:28 >> 08:16
Čitaj mi:

SRBIJA

MUP obustavio pretragu za djevojčicom u naselju Banjsko Polje

MUP Srbije obustavio je pretragu za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić u naselju Banjsko Polje u opštini Bor. Djevojčica je nestala juče nakon 13 časova, a kako obavještavaju u MUP-u Srbije pretraženo je područje od 10 kvadratnih kilometara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu, s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom djeteta, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Tokom proteklih 27 sati, u potrazi za Dankom Ilić, čiji je nestanak juče prijavljen, učestvovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova – Žandarmerija, policija opšte nadležnosti, Uprava kriminalističke policije, Uprava za tehniku, Helikopterska jedinica, Sektor za vanredne situacije, Uprava saobraćajne policije, Policijska uprava u Boru, kao i Gorska služba spasavanja i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva.

U traganje za Dankom uključili su se i pripadnici javnih službi iz grada Bora, kao i rudari. Područje su nadlijetali i dronovi.

Kuća odakle je djevojčica nestala nalazi se malo iznad naselja, a dio oko kuće je već pretražen.

MUP za N1: U interesu sigurnosti devojčice da se ne izlazi sa informacijama

Ranije danas šefica Odjeljenja za medije i komunikacije MUP-a Srbije Vesna Joksić, je kazala da je u interesu sigurnosti djevojčice da se još ne izlazi ni sa kakvim informacijama u javnost.  

Građani koji su se juče pojavili u velikom broju i pored najbolje namjere da pomognu, pravili su gužvu i ometali policijske pse, pa je zato danas potraga organizovana drugačije.

Mještani sumnjaju da je djevojčicu neko oteo 

Svi vlasnici vikendica u naselju dobili su poziv da dođu i otvore svoje objekte, kako bi se izvršila pretraga tih objekata i otklonila svaka sumnja.

Mještani su, kako kažu, zbunjeni i strahuju da je neko djevojčicu možda oteo i kolima odvezao u nepoznatom pravcu. Zbog toga se provjeravaju sva vozila na nekoliko punktova policije.

Policija i volonteri idu od zgrade do zgrade ne bi li pronašli neki trag, koji će pomoći u potrazi za nestalom Dankom, javlja izvještač RTS-a.

Tokom prethodne noći u potrazi je učestvovalo oko 20 vozila sa žandarmerijom.

Gradska uprava je saopštila da je, pored helikoptera, bilo podignuto i nekoliko desetina dronova sa termovizijskim kamerama.

Nadležni su ranije apelovali na građane da ne kreću samoinicijativno u potragu, kako ne bi ometali iskusne i ljude obučene za potragu.

Djevojčica Danka Ilić, koja je nestala juče u 13.45 u borskom naselju Banjsko Polje, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.

Djevojčica je nestala na nepristupačnom terenu, obraslom gustom šumom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније