Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ Danas.rs ]

13. 03. 2024. 14:51 >> 14:53
Čitaj mi:

ALBANSKI PREMIJER

Rama o zemljištu u Dečanima: Kosovo je kredibilan partner

Albanski premijer Edi Rama pozdravio je današnju odluku kosovske vlade da sprovede odluku Ustavnog suda Kosova koja se tiče manastira Dečani.

"U potpunosti podržavam ‘bolje ikad nego nikad’ odluku Vlade Republike Kosovo da primijeni odluku Ustavnog suda koja se tiče manastira Dečani. Ohrabrujem kosovsko rukovodstvo da nastavi da radi sa našim zajedničkim ključnim saveznicima i da pokaže da je Republika Kosovo zaista kredibilan punoljetni partner evroatlantske zajednice“, objavio je Rama na društvenoj mreži Iks.

 

Podsjetimo, Vlada Kosova je na današnjoj sjednici naložila da se manastiru Dečani vrati imovina u skladu sa odlukom Ustavnog suda Kosova.

Donijeta je odluka da nadležne institucije Kosova obezbede ostvarivanje odluke Ustavnog suda Kosova iz maja 2016. godine koji je potvrdio vlasništvo manastira Dečane nad 24 hektara zemljišta.

Država Srbija je 1997. godine vratila samo 24 hektara koji okružuju manastir, međutim, opština Dečani ne priznaje to kao imovinu manastira.

Presuda da zemljište pripada manastiru Visoki Dečani donijeta je 2012. godine, a potom je i 20. maja 2016. godine to potvrdio i kosovski Ustavni sud, ali do danas odluka suda nije sprovedena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније