Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Б. [ Beta ]

28. 09. 2023. 15:37 >> 15:37

OBJAVIO POVJERLjIVE INFORMACIJE

Haški tribunal podigao optužnice protiv Šešelja i četiri saradnika

Članica Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke (SRS) i šefica pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja, Vjerica Radeta rekla je danas novinarima da je Ambasadi Srbije u Holandiji stiglo obavještenje Haškog tribunala da je protiv predsjednika SRS Vojislava Šešelja i četvoro njegovih saradnika podnijeta optužnica zbog nepoštovanja suda.

Ona je dodala da ni Vojislav Šešelj ni njegov pravni tim nisu dobili nikakvo zvanično obavještenje Haškog tribunala i da zato mogu samo da pretpostave da je to optužnica zbog objavljivanja i širenja povjerljivih informacija.

"Šešelj je cio proces koji je protiv njega vođen u Haškom tribunalu objavio u knjigama. Svaki dopis, svako obavještenje, svaki dokument, među kojima se neki vode i kao tajni, Šešelj je objavio u 60 knjiga", rekla je Radeta.

Ona je objasnila da je Tribunal od maja 2021. godine zahtijevao od lidera SRS da uništi tada 56 knjiga u kojima je javnosti predočen cio proces vođen protiv njega. Navela je da je od tada Šešelj objavio još četiri knjige sa istom tematikom.

"Uz Šešelja, Tribunal je optužnice podigao i protiv Ljiljane Mihajlović, Ognjena Mihajlovića, Miljana Damjanovića i Miroljuba Ignjatovića", rekla je Radeta.

Ona je prenijela da Šešelj ne smatra tajnim podatke koje je objavio.

"Proces pred Tribunalom je završen prije toliko godina. Nijednom svjedoku nije falila ni dlaka sa glave i ne vidimio zašto bi podaci bili tajni. Do kada Tribunal misli da ih tretira kao tajne? To nema nikakvog smisla", smatra Radeta.

Objasnila je da je Šešelj samo želio da pokaže i da predstavi Haški tribunal "u pravom svjetlu" i da "objasni kakav je to sud, čime se sve bavio, kako je poturao lažne dokaze i lažne svjedoke, i kako ih je i pored toga on (Šešelj) 'razvalio' ".

"Naravno, postoji tu još jedan motiv: Tribunal nema više 'živih predmeta', pa sudije kojima je teško da se rastanu sa svojim funkcijama, na sve moguće načine sada pokušavaju da oforme neke predmete ne bi li nastavili da rade, jer primaju mjesečne plate od 30 do 40 hiljada eura", rekla je Radeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније