Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

13. 11. 2023. 14:46 >> 07:06
1

MILATOVIĆ:

"Postupak Šešelja gadost političkog marginalca, uskoro predlažem guvernera"

Postupak Vojislava Šešelja je gadost političkog marginalca, kazao je to predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, komentarišući uvrede u knjizi koju je Šešelj objavio o bivšoj poslanici Draginji Vuksanović-Stanković.

“Ne znam da li da upotrijebim ovu riječ, ali ću joj upotrijebiti, jedna gadost jednog političkog marginalca u odnosu na gospođu Vuksanović-Stanković. Ja kao predsjednik, naravno svih građani u Crnoj Gori, stajem u njenu odbranu i ponavljam, to je jedna užasna stvar. Prosto nije mi jasno kako uopšte knjiga sa takvim nazivom može da bude izdata. Negde sam postavio i to pitanje mojim saradnicima, nisam dobio odgovor, ali mislim da se postavlja stvarno i pitanje kako država Srbija na kraju krajeva dozvoljava da jedna takva, eto upravo ću reći, nepristojna stvar, diplomatskim rječnikom rečeno, može uopšte da dođe u javni etar. Ja sam zgrožen i opet kažem potpuna podrška bez obzira na političko neslaganje koje imam sa gospođom Vuksanović-Stanković”, kazao je Milatović novinarima na Cetinju.

On kaže da je ličnost Draginje Vuksanović-Stanković apsolutno povrijeđena.

“Mislim da je to jedna, kao što sam rekao, nevjerovatna gadost. Ja ne znam koju drugu riječ da upotrijebim, iako je ovako ružno što dolazi od predsjednika, ali stvarno, eto, nemam drugu riječ... Apsolutno osuđujem, puna podrška za gospođu Vuksanović-Stanković, kažem, ona je politički oponent, ali je uvažena profesorica našeg Univerziteta, zaista nemam riječ”, poručio je predsjednik države.

On je odgovarajući na pitanja nakon svečane sjednice lokalnog parlamenta povodom Dana oslobođenja i Dana Prijestonice najavio je i da će uskoro poslati u proceduru predlog za guvernera Centralne banke Crne Gore.

“Čekao sam, naravno, da se u potpunosti zaokruži Skupština Crne Gore. Sada kada imamo taj preduslov, već u narednim danima ću poslati prijedlog. Prijedlog koji ja budem poslao Skupštini Crne Gore, apsolutno će biti u odnosu na profesionalne i akademske reference toga kandidata ili kandidatkinje koju budem predložio Skupštini Crne Gore. Mislim da je Centralna banka Crne Gore nevjerovatno važna institucija, da nijesam bio zadovoljan radom i mislim da je i generalno crnogorska javnost bila nezadovoljna radom prethodnog rukovodstva”, kazao je Milatović i poručio da će Skupštini u narednih 10-ak dana predložiti guvernera CBCG.

Bez odgovora na pitanje koliko je koštao put u Njujork

Milatović ni ovaj put nije saopštio novinarima kojiko je koštao njegov put i Njujork.

“Ja zaista time ne bavim, time se bavi služba predsjednika, mislim da smo već odgovorili na to pitanje, koliko sam obaviješten. Sve odgovore, treba tražiti od Službe predsjednika. Ja ću se potruditi da ih dobijete, ako ih već niste dobili”, kazao je Milatović.

On navodi da je u svom dosadašnjem radu pokazao transparentnost, pa i u odnosu prema medijima.

“Ja znam odgovor na pitanje šta sam radio u Njujorku, na koji način sam predstavljao Crnu Goru, koliko je to bilo važno za unapređenje i međunarodne pozicije Crne Gore. I to su stvari o kojima ja brinem kao predsjednik”, kazao je Milatović i ponovio da ne zna koliko je koštao put njegove delegacije u Njujork.

“Što se tiče obezbjeđenja, obezbjeđenje i predsjednika države i predsjednika vlade, kao što znate, je dio Uprave policije i sve stvari koje se tiču njihovih troškova su pitanje za Upravu policije. Možemo li da se složimo da se predsjednik države ne bavi zaista tim stvarima”, zaključio je Milatović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније