Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

М.М. [ RTS ]

28. 07. 2023. 21:16 >> 21:16
7

"SRBIJA PROTIV NASILjA"

Protesti u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Jagodini

Okupljanja građana u okviru protesta "Srbija protiv nasilja" održavaju se danas u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Jagodini.

Novi protest protiv nasilja počeo je poslije 19 sati u Novom Sadu. Učesnici su se okupili kod Dunavskog parka.Organizatori su najavili da će se prošetati Bulevarom Mihajla Pupina do stabla koprivića u centru grada, koje je nastradalo tokom oluje.

Time žele da poruče da je simbol grada star 150 godina stradao zbog nesposobnosti vlasti i da protesti neće stati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Oni su do stabla koprivića prošetali sa granama u rukama, koje su ležale u Dunavskom parku, nakon skorašnje oluje koja je zahvatila Novi Sad.

Zaustavili su se kod koprivića, a nakon kratkog isticanja transparenata na kojima su zapisane afere za koje krive aktuelne vlasti, grane su položili ispred gradskog odbora SNS-a, koji se nalazi u blizini obrušenog stabla.

Na šestom protestu "Niš protiv nasilja" počelo je okupljanje građana ispred Gradske kuće.

Šetnje, kako je najavljeno, neće biti, već se umjesto toga organizuje akcija "Poruči gradonačelnici".

Postavljen je štand sa sveskom, gde će okupljeni moći da postave pitanja i upute poruke gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski.

Plan je da okupljeni ostanu tu do 21 čas.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније