Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 03. 2014. 21:34 >> 21:35

VLADA SRBIJE

Formiranje kosovske vojske vodi u destabilizaciju

Vlada Republike Srbije je večeras u reagovanju povodom odluke vlasti u Prištini o formiranju "Kosovskih oružanih snaga" i "Ministarstva odbrane" izrazila veliku zabrinutost.

"Aktivnosti Prištine u pravcu transformacije tzv. Kosovskih bezbjednosnih snaga u klasičnu oružanu vojnu formaciju neprihvatljive su za Republiku Srbiju i predstavljaju kršenje važeće Rezolucije SB UN 1244. Jedino međunarodne snage KFOR-a imaju mandat za sve vojne aspekte bezbjednosti na prostoru Kosova i Metohije", saopšteno je iz Vlade Srbije.

Dalje se dodaje da "ovakvo djelovanje vodi destabilizaciji situacije na Kosovu i Metohiji i u suprotnosti je sa procesom normalizacije odnosa Beograda i Prištine".

Ministar u srbijanskoj vladi zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin je danas izjavio da će zbog formiranja armije Kosova i pogoršanja bezbjednosne situacija Srbija zatražiti hitno održavanje sjednice VBUN-a.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније