Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 02. 2014. 15:36 >> 15:37
6

PORUKA IZ HAGA

Šešelj: Nikolić i Vučić zlo Srbije

Komitet za odbranu Vojislava Šešelja organizovao je danas skup u Domu sindikata, kako bi obilježili 11 godina od odlaska predsjednika Srpske radikalne stranke (SRS) pred Haški tribunal.

 


Na početku skupa, okupljenima se obratio Vojislav Šešelj, pismom koje je pročitao njegov sin Aleksandar. U pismu je navedeno da su predstojeći parlamentarni izbori, koji se održavaju 16. marta, od presudnog značaja za Srbiju i njene građane.

Kako je naveo Vojislav Šešelj, na prethodnim izborima u Srbiji, građani su glasali „samo protiv Borisa Tadića i nijesu imali bolju alternativu od Tomislava Nikolića i njegove SNS“.

„Građani su tada na vlast doveli još veće zlo. Mi srpski radikali smo upozoravali da su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić gori čak i od Borisa Tadića. Oni su stvorili režim u Srbiji najgori do sada“, navedeno je u pismu.

Komentarišući trenutnu ekonomsku situaciju u Srbiji, Vojislav Šešelj je u pismu naveo da je sadašnja vlast nastavila politiku preduživanja.

„Potcjenjujući stručnjake iz Srbije uvezli su nam iz svijeta neke kvazi stručnjake kako bi uništili i ono malo ekonomije što je bilo. Ti stručnjaci samo smišljaju načine kako da otpuste radnike, penzionerima da uskrate penzije, mladi obrazovani ljudi odlaze iz zemlje jer nemaju perspektive“, piše Šešelj iz zatvora u Holandiji.

Obraćajući im se putem pisma, Šešelj je svojim pristalicama poručio i da od njih očekuje „da upozore građane da sunovrat Srbije može da se spriječi na predstojećim izborima i to samo ako se okupe oko SRS, koja jedina ima iskustva i znanja da se suprotstavi tome. Ako na narednim izborima pobijede proevropske stranke, Srbiju čeka politički, ekonomski i socijalni kolaps“.

U pismu je navedeno i da je Srpska radikalna stranka protiv ulaska Srbije u Evropsku uniju.

„SRS je protiv ulaska Srbije u EU zato što nas to vodi u propast i zalažemo se za evroazijske integracije. Mi srpski radikali se borimo za što čvršću vezu sa Ruskom Federacijom, zato što su nam to pravi prijatelji“, pročitao je Aleksandar Šešelj iz pisma svog oca Vojislava, optuženog za ratne zločine.  

Vojislav Šešelj je naveo i da SRS bi trebalo da osvoji što više glasova na predstojećim izborima i formira poslanički klub u Skupštini Srbije.

„Moramo da osvojimo što više glasova i formiramo poslanički klub. Za sada nije realno da sami formiramo vladu, ali moramo da pokušamo da spriječimo srpske izdajnike da mijenjaju Ustav na srpsku štetu. U Skupštini mora da se čuje glas radikala koji će oštro i energično kritikovati sve loše postupke vlasti“, napisano je u pismu Vojislava Šešelja.

Nakon završenog skupa u Domu sindikata, nekoliko stotina simpatizera Vojislava Šešelja i SRS krenulo je u protestnu šetnju ulicama Beograda.

Šetnju podrške započeli su na Trgu Nikole Pašića, da bi se potom uputili Bulevarom Kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, odakle su put usmjerili ka Slaviji, pa potom prema Trgu Republike gdje im je krajnji cilj.

Protestnu i šetnju podrške obezbjeđivao je veliki broj pripadnika policijskih snaga i nije bilo nikakvih incidenata.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније