Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

26. 01. 2014. 16:10 >> 16:20
2

BRZ ODGOVOR

Dačić: Izbori najbolje rješenje

Premijer Srbije Ivica Dačić kazao je da poštuje stav Srpske napredne stranke (SPS) i da bez dvoumljenja smatra da je najbolje rešenje raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u toj zemlji.

Tako bi se, kako navodi, dobio novi politički legitimitet Vlade da vodi zemlju.

"Nijesam pomišljao da opstruiram takvu odluku SNS-a. Vlada Srbije će na sjednici predložiti predsjedniku Srbije (Tomislavu Nikoliću), uz obrazloženje, da se raspusti Skupština i da se raspišu vanredni izbori. Treba da učinimo maksimum da vanredni izbori ne ugroze reforme u Srbiji, pregovore sa EU i dijalog sa Kosovom", rekao je Dačić.

Nakon sjednice Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS), Dačić je rekao da odluka o vanrednim izborima ne treba da baci sjenku na rezultate koje je Vlada postigla poslednjih 18 mjeseci, jer je ona "radila veoma dobro".

Dačić je dodao da ni za SPS nema bojazni da izađe na izbore jer je i za tu stranku "to dobar momemant".

On je dodao da na današnjoj sjednici nije bilo riječi o nekoj budućoj Vladi, jer bi ti bilo "nerealno u ovom momentu", ali je dodao da je SPS imao dobru saradnju sa koalicionim partnerima i da je plan da se prvo razgovara sa njima o sastavu nove Vlade.

SPS će na izbore izaći u istom aranžmanu kao i na prethodnim izborima, odnosno sa Jedinstvenom Srbijom i Partijom ujedinjenih penzionera Srbije.

Lider SNS-a, Aleksandar Vučić ranije je saopštio da je Predsjedništvo SNS-a jednoglasno danas podržalo predlog o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније