Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 01. 2014. 15:29 >> 15:29

SJEDNICA GO DS

Tadić: Đilas bi srušio i Vladu Vojvodine

Počasni predsjednik Demokratske stranke Boris Tadić pozvao je danas članove Glavnog odbora te stranke da ne prihvate izvještaj njenog predsjednika Dragana Đilasa o radu.

Tadić je na zatvorenom dijelu sjednice Glavnog odbora DS, koja se održava u Novom Sadu, rekao da Đilas danas praktično i nije govorio o svom radu u proteklom periodu i pozvao članove da, radi budućnosti stranke, ne glasaju za taj izvještaj, prenose beogradski mediji.

Tadić je upozorio da će, ukoliko Đilas ostane na čelu stranke, u roku od tri do šest mjeseci pasti i Vlada Vojvodine.  Po njegovim riječima, to znači da će egzistencija zaposlenih u pokrajinskoj administraciji biti dovedena u pitanje.

Tadić je ocijenio da je današnja sjednica Glavnog odbora veoma važna jer treba da se glasa o budućnosti stranke.

„Ako je popularnost stranke na nivou od 10 odsto, onda treba da se zapitamo kakva nam je budućnost“, poručio je Tadić.

On je rekao da se zbog svoje finansijske situacije preselio i da sada živi "na selu".

Predsjednik DS Dragan Đilas pozvao je članove Glavnog odbora da glasaju za jedinstvo stranke i da se svi koncentrišu na izbore za Skupštinu grada Beograda.

„Očekujem da danas donesemo odluku koji je pravac razvoja stranke i šta ćemo raditi. I da se svi toga držimo. Ne moramo svi da se međusobno volimo, ali moramo da pokažemo da smo jedinstveni. Očekujem od Glavnog odbora da donese takve stavove“, rekao je Đilas na sjednici GO DS.

Poručio je da ne predvodi DS koji će biti podrška "takozvanom reformatoru" Aleksandru Vučiću, već predvodi stranku jer vjeruje da DS može da pobijedi Aleksandra Vučića i SNS i da upravlja državom.

„To je Demokratska stranka koju želim da vodim, samo takvu i nijednu drugu“, poručio je Đilas.

On je ocijenio da je u Srbiji na sceni "puzajuća diktatura".

„Ne gleda se politika na riječima, nego na djelima. Kada hapsite ljude, kidnapujete, prebijate, pritiskate medije, to nije politika“, rekao je Đilas.

Po njegovim riječima, vlast u Srbiji "priča bajke", a zemlja propada.

„Jedino DS to može da zaustavi. Treba da kažemo: 'Ne!' zakonu o radu, 'Ne!' otpuštanjima; treba da imamo zaista socijaldemokratsku politiku“, poručio je Đilas.

Ocijenio je da je rukovodstvo stranke uspjelo da očuva jedinstvo DS u vrijeme kada je bila napadana od svih, kada su se mnogi nadali da će DS prestati da postoji. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније