Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 12. 2013. 11:22 >> 11:22
34

TOM HENKS

Kosovo će opet biti srpsko!

Holivudska zvijezda, dvostruki dobitnik Oskara, glumac Tom Henks neočekivano je stao na stranu Srba i svojom izjavom da je Kosovo uvijek bilo srpsko i da će ponovo biti jednog dana, šokirao javnost, prenosi RTS.

Henks je, gostujući na televiziji ''E'', uporedio stradanje i patnju kosovskih Srba sa golgotom koju su doživjeli Jevreji i objasnio da uprkos NATO bombardovanju, Srbija nije priznala nezavisnost Kosova.

Henks je to izjavio, govoreći o početku snimanja jednog holivudskog spektakla o istoriji Izraela, u produkciji Stivena Spilberga, u kome tumači glavnu ulogu.

''Tokom Drugog svjetskog rata i holokausta, Jevreji su doživjeli mnogo patnje, da ne pominjemo šta im se sve desilo stotinama godina ranije. Uprkos svemu, oni nikada nisu izgubili vjeru i izborili su se opet za svoju zemlju'', kaže Henks.

''Danas imamo Srbe na Kosovu, koji su na sličan način propatili. Srbi su gradili manastire i imali svoje kraljeve, a zatim su ih protjerali Albanci. Krajem 20. vijeka NATO je bombardovao Srbiju, ali oni još uvijek ne žele da priznaju da je Kosovo nezavisna država i ponosno će reći da je Kosovo Srbija, kao Jevreji koji su se na kraju vratili u svoju zemlju, pa možda je to slučaj i sa Srbima'', kazao je čuveni glumac.

Пратите нас на

Коментари34

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније