Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ rts.rs ]

22. 05. 2021. 21:45 >> 23:35
10

BRNABIĆ TVRDI

"Priština hoće nešto poput CPC"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da ne treba isključiti da će Priština pokušati da, kako kaže, napravi nešto nalik na Crnogorsku pravoslavnu crkvu na teritoriji Kosova.

Ona je to rekla povodom pisma vlasti u Prištini, u kojem su zatražili od Uneska da se srpske crkve i manastiri uklone iz kategorije ugroženih, prenijela je RTS.

Brnabić je navela i da Kurti, u pismu o srpskoj kulturnoj i vjerskoj baštini i manastirima, govori kao o njihovoj kulturi i vjerskoj baštini, takozvanom kosovskom nasljeđu.

"To mi govori da ne treba da isključimo da će, u konačnici, oni pokušati da naprave nešto nalik na Crnogorsku pravoslavnu crkvu Miraša Dedeića na teritoriji Kosova i Metohije, dakle neku njihovu crkvu. To je ono na šta smo mi spremni, znamo kako da se diplomatskim putem borimo protiv toga", poručila je ona.

Brnabić je ocijenila da je pismo koje je predstavnicima Uneska poslao Aljbin Kurti vrhunac licemerja i cinizma.

"Manastiri su pod stalnim okom Kfora, posebno Visoki Dečani. Ne može da se kaže da im nije ugrožena bezbijednost, a stalni pritisci na monaštvo i Srpsku pravoslavnu crkvu se nastavljaju", tvrdi premijerka Srbije.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније