Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 10. 2013. 11:33 >> 11:32

JOVANKA BROZ

Tito je mene neobično volio

"Ja sam imala tu sreću da budem veoma voljena žena. Tito je mene neobično volio. Neobično volio. I veoma poštovao. I, naravno, to se međusobno prenosilo, ta ljubav i to poštovanje. Jer to ne može jedno bez drugog. I ja sam njega jako voljela i poštovala. To je bila obostrano velika i iskrena ljubav."

"A ima tu i još jedna priča iz našeg svakodnevnog života koja ilustruje tu ljubav i tu pažnju koju sam ja od njega imala. Ja sam dobila od jednog Brazilca na poklon jednu mašinicu malu u kojoj se kuvala kafa. A Tito je ujutru prvi ustajao, jer ja sam voljela malo duže da odspavam. I onda on uzme novine i čita, uključi taj aparat za kafu i čeka dok se ne zagrije. A kad se zagrije, on meni skuva kafu i donese. Iako smo imali i konobare i poslugu, on je to htio lično da uradi za mene. I onda on meni donese tu kafu i mi zajedno pijemo kafu i uživamo. I tako više od dvadeset godina svakodnevne sreće", zabilježio je Žarko Jokanović u knjizi „Jovanka Broz - moj život moja istina“.

"I on je jednostavno nije mogao bez mene. Znao je da sam njegov oslonac u svakom pogledu i to je cijenio. I nije se libio da mi pokaže te svoje emocije i to svoje poštovanje. Da pokaže koliko mu značim. O mom životu s Titom i tim dogodovštinama, tu ima materijala koliko god hoćete - za film", navodi se u knjizi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније