Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

04. 04. 2024. 14:11 >> 14:10
1
Čitaj mi:

uklanjanje kuće cvijeća iz beograda

Đurašković: Cetinje kao grad heroj će vazda biti otvoren za Tita

Cetinje kao grad heroj će vazda biti otvoren za Tita, kao uostalom i za sve antifasiste, ukoliko aktuelno rukovodstvo grada Beograda krene u realizaciju ideje o uklanjanju Kuće cvijeca, kazao je gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković.

"Svjestan činjenice da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić želi da iskoristi svaku priliku da dobije naklonost radikalnih srpskih nacionalista pred ponovljene beogradske izbore, smatram da namjera da se Kuća cvijeća i Josip Broz Tito koji u njoj počivaju izmjeste iz Beograda ne smije biti sporedna predizborna tema", kazao je Đurašković.

On je kazao da je Beograd za vrijeme Tita i Jugoslavije postao jedan od najvažnijih centara svjetske političke, kulturne, sportske i naučne scene, prosperitetna i otvorena prijestonica multinacionalne Jugoslavije.

"Na taj i takav Beograd su ponosne generacije koje su se u njemu rodile i stasavale. Šapić je nažalost, politička posljedica jednog drugog Beograda, ali o tome možda drugom prilikom", kazao je Đurašković.

Gradonačelnik Cetinja je poručio da ukoliko je stvarna želja beogradskog čelnika da Memorijalni Centar Kuća Cvijeća i Muzej Jugoslavije stvarno budu izmješteni iz Beograda, onda, kako je istakao, misli da nigdje ne bi bili bolje dočekani, uvaženi i paženi od Cetinja.

"'Beograd je svet'- pisalo je na transperentima studenata tokom borbe za slobodu, pravdu i demokratiju. I Beograd su, svidjelo se to Šapiću i njegovima ili ne, oslobodile partizanske trupe pod komandom Peka Dapčevića koji je raport o slobodi srpske i jugoslovenske prijestonice podnio vrhovnom komadantu Titu. Ukoliko danas za simbola antifašizma i oslobođenja od okupacije nema mjesta u Beogradu, budite sigurni da na Cetinju sigurno ima!", zaključio je Đurašković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније