Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 09. 2013. 13:52 >> 14:03
1

ISPUNITI BRISELSKI DOGOVOR

Dačić i Devenport o Paradi i Kosovu

Predsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport ocijenili su u današnjem razgovoru da je tim Srbije dobro pripremljen za proces snimanja stanja usklađenosti pravnog i ekonomskog sistema Srbije sa evropskim standardima, javlja agencija Anadolija.

 

 

Time se stvaraju temelji za pregovore o pridruživanju EU, koji će početi najkasnije u januaru naredne godine, saopšteno je iz Vlade Srbije nakon sastanka održanog iza zatvorenih vrata.

Dačić je, kako se navodi, istakao da su u toku pripreme za lokalne izbore na Kosovu, te da je neophodno da Srbi izađu na izbore u što većem broju kako bi uspešno formirali opštinske vlasti u sredinama u kojima žive.

On je naglasio da prištinske vlasti treba da ispune sve dogovore iz Brisela i da omoguće raseljenim licima da učestvuju u izbornom procesu, kao i da omoguće učešće srpskih predstavnika u radu izbornih komisija.

"Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport je izrazio neslaganje zbog otkazivanja ovogodišnje Parade ponosa. Premijer Dačić je naglasio da će Vlada Srbije nastaviti dijalog sa predstavnicima LGBT  udruženja o svim aktuelnim problemima", navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније