Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug, objavila B.B. ]

19. 12. 2019. 18:28 >> 18:30
13

DODIK PORUČIO

Republika Srpska će slaviti 9. januar

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da Republika Srpska ima pravo da obilježava 9. januar, kao datum svog nastanka i da je u tome niko ne može spriječiti i naglasio da taj praznik ne vrijeđa nikoga.

"Taj praznik će biti obilježen širom opština i gradova Srpske, gdje će biti organizovane manifestacije", rekao je Dodik sinoć za RTRS.

On je podsjetio da mnoge ulice, trgovi, ustanove u lokalnim zajednicama i auto-put nose naziv 9. januar i dodao da će ta praksa biti nastavljena.

Podsjetivši da je Ustavni sud BiH osporavao 9. januar, Dodik je napomenuo da su neprirodno u tom sudu i strane sudije koje su politički i karijeristički odlučivale protiv Srpske.

"Da su se njegove sudije, poput onih iz Makedonije, držale prava, ne bi tako odlučivale. Ali, mi se nećemo odreći 9. januara", poručio je Dodik i dodao da taj sud neće više donositi odluke protiv Republike Srpske.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније