Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Mina [ Objavio: O.Z. ]

06. 06. 2019. 19:26 >> 20:36
9

SASTAO SA SA MERKEL

Haradinaj: Jača pozicija Kosova

Kosovo je u jačoj poziciji nakon sastanka sa njemačkom kancelarkom, Angelom Merkel, rekao je kosovski premijer Ramuš Haradinaj u Berlinu.

On je dodao da je Kosovo zainteresovano za dijalog sa Srbijom, ali da taksa od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine neće biti ukinuta.

„To nije zatraženo. Razgovaralo se o tome u kontekstu dijaloga ali ona neće biti ukinuta“, kazao je Haradinaj obraćujući se medijima nakon sastanka, prenosi Radio Slobodna Evropa.

On je naveo da samo izdvajanje vremena njemačke kancelarke za Kosovo dokazuje da je ta država na agendi EU i da su odnosi dvije države bolji nego što su bili.

Haradinaj je dodao da je Merkel bila zainteresovana o mogućnostima nastakva dijaloga.

Govoreći o predstojećem samitu u Parizu, Haradinaj je dodao da je posvećenost Merkelove i francuskog predsjednika Makrona dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom, veoma važna.

„U našem je interesu da se desi i sastanak u Parizu, ali i da se nastavi sa sastancima. Takodje je važno da se i dijalog nastavi“, naveo je on.

Prema riječima Haradinaja, postoje dvije mogućnosti u procesu dijaloga – postizanje velikog sporazuma, ili duži proces pregovora.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније