Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

18. 04. 2019. 09:03   >>  13:28 6

PRIKUPLJANJE SREDSTAVA

Novi Pazar u akciji obnove Notr Dama i džamije Al-aksa

Grad Novi Pazar pokreće akciju prikupljanja sredstava za obnovu u vatrenoj stihiji oštećene katedrale Notr Dam u Parizu, kao i džamije Al-Aksa u Jerusalimu, u kojoj se desio manji požar.

Prema riječima člana Gradskog vijeća Novog Pazara Mirsada Jusufovića, Novi Pazar se odlučio na ovaj korak jer želi da ukaže na važnost poštovanja civilizacijskih vrijednosti i značaj očuvanja kulturnog nasljeđa koje pripada cjelokupnom čovječanstvu, a Al-Aksa i Notr Dam to svakako jesu.

"Ovaj potez je prije svega simbolički, jer smo svjesni da ne možemo puno, ali želimo da i na ovaj način pokažemo da je Novi Pazar kao multietnički grad privrđen idejama solidarnosti, tolerancije i poštovanja različitosti među narodima bez obzira na to ko kojoj religiji pripadaju", rekao je Jusufović.

Gradska uprava Novi Pazar, kako je saopšteno, otvoriće žiro račun na koji će građani moći da uplaćuju sredstva za obnovu Notr Dama i Al-Akse, a biće donijeta i odluka o izdvajanju određene sume iz budžeta Grada.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније