Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Politika [ R.B. ]

14. 02. 2024. 12:35 >> 12:35

PET GODINA OD POŽARA

Otkriven novi toranj Notr Dama u Parizu

Novi toranj pariske katedrale Notr Dam otkriven je u ponedjeljak sa krstom i zlatnim petlom na vrhu, koji je zamišljen kao feniks sa plamenim perjem i koji simbolizuje uspon srednjovjekovne građevine iz pepela.

Skele oko tornja skinute su skoro pet godina od požara, a pretpostavlja se da bi preostali proces uklanjanja svih skela mogao da potraje nedjeljama, ako ne i mjesecima, prenosi Juronjuz.

Novi toranj katedrale, sa zlatnim petlom i krstom, bio je zaštićen sa oko 70.000 komada skela, teških ukupno 600 tona, prenosi CBS News.

Otvaranje katedrale najavljeno je za 8. decembar 2024. godine, što znači da ona neće biti otvorena za javnost tokom Ljetnjih Olimpijskih igara koje se ove godine održavaju u julu i avgustu u Parizu.

Ljudi širom svijeta skupli su više od milijardu dolara pomoći za obnovu Notr Dama poslije velikog požara koji se desio 2019. godine, a koji je, kako istražitelji smatraju, najvjerovatnije izazvao kratak spoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније