Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

17. 03. 2019. 10:30 >> 12:05

OSUDE UPADA U RTS

Brnabić: Država neće tolerisati nasilje

Premijerka Srbije Ana Brnabić najoštrije je osudila upad dijela demonstranata i lidera SzS u zgradu RTS i poručila da država neće tolerisati nasilje.

"Najoštrije osuđujem nasilje Saveza za Srbiju i jednog dijela ucesnika protesta '1 od 5 miliona' koji su upali u zgradu Radio-televizije Srbije, prijeteći novinarima i urednicima Javnog servisa. Ovaj vandalski čin Đilasa, Obradovića, Jeremića jasno pokazuje da od prvog dana planiraju da izazovu nerede i da na nasilan način smijene legitimno izabranu vlast", rekla je Brnabić za Tanjug.

Srbija je, kako je istakla, demokratska zemlja u kojoj građani imaju pravo da mirno protestuju, ali niko nema pravo da, kako je rekla, demolira Javni servis i ugrožžava žživote novinara.

Ona je poručila da država neće tolerisati naslije.

Predsjednik SPS Ivica Dačić izjavio je ranije da ta stranka najoštrije osuđuje nasilni upad Saveza za Srbiju u zgradu RTS-a.

"Svaka slika nasilja je štetna za Srbiju i ona prevazilazi svako političko pravo na okupljanje. Nasilje nikada ništa dobro nije donijelo Srbiji i ono se ne može dozvoliti", rekao je Dačić za Tanjug.

Potpredsjednica Vlade Srbije i članica Predsjedništva SNS, Zorana Mihajlović, takođe je osudila nasilni upad u zgradu RTS-a.

"Jedno su građanski protesti i mirno iskazivanje nezadovoljstva, a nasilje, upadi u televizije i prijetnje njihovim zaposlenima su nešto sasvim drugo. Činjenica da je incidente predvodio jedan od lidera Saveza za Srbiju najbolje govori o tome koja je njihova politika", kaže Mihajlovićeva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније