Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 08. 2013. 10:35 >> 10:35

TVRDNJE BLICA

Rodić novi ministar odbrane Srbije

Direktor Bezbjednosno-informativne agencije(BIA), Nebojša Rodić, biće novi ministar odbrane u Vladi Srbije, piše Blic.

 

Kako piše srbijanski list, dogovor da resor bezbjednosti Rodić preume od prvog potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića je postignut juče. Navodno, moguć je i povratak Nebojšte Ćirića u Vladu.

 Podsjetimo, Rodić je bio sekretar Republičke izborne komisije 1996. i 1997. godine, kada je tadašnja opozicija optužila RIK za krađu izbora. Nakon toga je podnio ostavku.

Sledeće godine bio je i sekretar Komisije za sprovođenje referenduma o stranom posredovanju u rješavanju kosovske krize. Od tada političku biografiju dopunio je funkcijama zamjenika sekretara Skupštine Srbije i ambasadora.

Na mestu šefa BIA nasljeđuje Sašu Vukadinovića sa kojim je u RIK-u radio u vrijeme predsjedničkih izbora 2000. godine. Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ga opisuje kao pravnika stare škole koji je posvećen državi, a ne špijuniranju, praćenju i pravljenju tajnih dosijea.

Nebojša Ćirić je u Vladi Mirka Cvetkovića, kao nestranačka ličnost, bio ministar finansija, a on je jedan od kandidata za ministra privrede, piše Blic.

Prema navodima tog lista, prije mesec dana započeli su razgovori Vučića sa Ćirićem. Izvor Blica kaže da konkretnih dogovora nema, ali da postoji interesovanje sa obe strane i da će sve biti poznato u narednih desetak dana.

Naprednjaci i socijalisti finalizuju dogovore oko rekonstruisane vlade, a očekuje se obavljanje konsultacija unutar samih stranaka, kao i s kandidatima za nove ministre.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније