Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 12. 2018. 22:52 >> 22:36
3

PODACI VLADE SAD

Sarajevo danas najzagađeniji grad na svijetu

Sarajevo je danas bilo najzagađeniji grad na svijetu sa indeksom kvaliteta vazduha od 268 jedinica, sudeći prema podacima koje prikuplja američka vlada iz gradova u kojima ima ambasade.

To je objavila američka vlada na osnovu podataka koje prikuplja iz gradova u kojima su smještene ambasade SAD.

Kako se navodi, Sarajevo je danas u 14 časova bilo zagađenije i od Pekinga, čiji je indeks kvaliteta vazduha iznosio 242, prenosi RTRS.

"Vrijednost indeksa kvaliteta vazduha između 201 i 300 može izazvati ozbiljnije zdravstvene probleme", navodi se u upozorenju, u kojem je objašnjeno da Ambasada SAD u Sarajevu posjeduje opremu za praćenje kvaliteta vazduha.

Podaci o kvalitetu vazduha prikupljeni u Ambasadi SAD mogu se razlikovati od ostalih monitora koji se nalaze u Sarajevu, navodi RTRS i dodaje da se podaci iz jedne kontrolne stanice ne mogu primijeniti na cijeli grad.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније