Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

07. 11. 2018. 07:53 >> 07:30
7

SLOŽNO O KOSOVU

SPC: Ni podjela, ni nezavisnost

Tokom prvog dana Sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC) potvrđen je stav o Kosovu - ni podjela, ni nezavisnost, piše "Blic".

Redovno jesenje zasjedanje Sabora koje je juče počelo u Beogradskoj patrijaršiji prvo je nakon gotovo osam godina u ovo doba godine.

Započelo je izvještajem, ili preciznije, predstavkom vladike raško-prizrenskog Teodosija o stanju u Eparhiji, odnosno na Kosovu, a prema saznanjima lista, vladika je posvjedočio o teškoj situaciji koja je posljedica čestih napada na preostale Srbe.

"Episkop je prenio i da je narod južno od Ibra uznemiren, jer do enklava dolaze različite priče o daljoj sudbini prostora izvan sjevernog dijela Kosova", saznaje "Blic" u Patrijaršiji.

Vladika Teodosije osvrnuo se i na odnos Srpske liste prema Crkvi, kao i na činjenicu da, kako je rekao, SPC nije uključena u tokove koji se tiču njenog života i imovine.

Predstavka episkopa raško-prizrenskog je usvojena i potvrđena, odnosno, Sabor je praktično dao podršku Teodosiju, piše list.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније