Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

04. 07. 2018. 19:56 >> 19:45
6

POROŠENKO SAOPŠTIO

Rekao sam "ne" za Kosovo

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko rekao je da su mu predsjednik i premijerka Aleksandar Vučić i Ana Brnabić potvrdili koliko Srbija poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine.


"Prošle godine, moja odluka je bila da ne učestvujemo na fudbalskom takmičenju na kome je učestvovala samoproglašena država Kosovo. Rekao sam 'ne'", rekao je Porošenko za RTS.

On je, govoreći o Ukrajini, rekao da je osim nastojanja da se uspostavi mir na istoku zemlje, najveći izazov za Kijev i ukrajinski narod proces ekonomskih, društvenih i političkih reformi, a da je taj optimizam zasnovan na dokazima, jer je ukrajinska privreda sa 153. mjesta skočila na 76. mjesto u svijetu.

On je dodao da kada je izabran za predsjednika Ukrajine BDP te zemlje je bio u padu 10 odsto, a da danas ima rast od 5,3 odsto.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније