Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

27. 04. 2018. 18:16 >> 18:08
3

ZABRANA MINISTRU

Zagreb: Snažno osuđujemo odluku Beograda

Šefica hrvatske diplomatije Marija Pejčinović Burić kritikovala je danas reakciju Beograda koji je hrvatskog ministra odbrane Damira Krstičevića proglasio personom non grata, kao odgovor na odluku Zagreba da srpskom ministru odbrane Aleksandru Vulinu zabrani ulazak u zemlju, ali je naglasila da će Hrvatska nastaviti rad na rješavanju otvorenih pitanja sa Srbijom.

"Nota koju je juče dala srpska vlada nije put za građenje dobrosusjedskih odnosa jer ministar Krstičević ni na koji način nije istupao protiv Srbije, tako da mislimo da su teze u toj noti potpuno izokrenute u odnosu na ono što smo mi naveli našoj noti. Mi smo vrlo posvećeni stvaranju dobrosusjedskih odnosa, ali mislim da ovakvi istupi i ovakve akcije otežavaju i smanjuju prostor za zajedničko djelovanje", rekla je ministarka u Briselu gdej učestvuje na sastanku šefova diplomatija NATO, prenijela je Hina.

Ona je međutim dodala da Hrvatska namjerava i dalje da radi sa Srbijom na otvorenim pitanjima "koja su prevažna i kojih ima previše da bi se zanemarivalo".

Ocijenivši da su "odnosi Srbije i Hrvatske bremeniti" i da "utoliko sve izjave koje dolaze s zvaničnog nivoa moraju biti odgovorne i odmjerene" hrvatska ministarka je dodala da to nije slučaj kada je riječ o Aleksandru Vulinu.

"Sve njegove izjave su u potpunoj suprotnosti s dobrosusjedskim odnosima, a njegove zadnje izjave bile su i više od toga, bila je to prijetnja suverenosti Republike Hrvatske", rekla je Pejčinović Burić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније