Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ A.B. ]

14. 06. 2023. 12:16 >> 12:28

SA VUČIĆEM SASTANAK NEIZVJESTAN

Plenković prvi put dolazi u Srbiju, sastaće se sa Brnabić

Hrvatski premijer Andrej Plenković posjetiće idućeg petka Srbiju, piše danas zagrebački Jutarnji list.

Jutarnji list najavljuje njegov sastanak sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, ali uz ocjenu da je neizvjesno hoće li se sastati i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zagrebački list ističe da je Srbija zemlja s kojom Hrvatska ima najviše otvorenih pitanja i neriješenih problema i jedina susjedna država koju Plenković nije posjetio od početka svog premijerskog mandata.

Premijer Hrvatske će 23. juna, na Dan hrvatske zajednice u Srbiji, u Subotici prisustvovati otvaranju Hrvatske kuće, čiju je izgradnju finansirala Vlada Hrvatske.

Iako hrvatski premijer u Srbiju formalno dolazi na poziv predsjednice Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) Jasne Vojnić i predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i ministra za ljudska i manjinska prava u Vladi Srbije u Vladi Srbije Tomislava Žigmanova, centralni politički događaj Plenkovićeve posjete biće susret sa Brnabić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније