Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: B.V. [ B92 ]

26. 04. 2018. 15:21 >> 15:14
26

VLADA ODLUČILA

Srbija: Hrvatski ministar nije dobrodošao

Vlada Srbije odlučila je da hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević ubuduće neće biti dobrodošao u Srbiju.

 

Vlada je takvu odluku donijela kao odgovor na notu hrvatskog MVEP-a o zabrani ulaska ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina u tu državu.

"Vlada Srbije smatra da su ovakvi postupci Hrvatske suprotni duhu dobrosusjedske saradnje i poštovanju osnovnih evropskih vrijednosti, u koje spada i sloboda kretanja ljudi", navodi se u vladinom saopštenju.

Navodi se da Vlada Srbija ostaje opredijeljena za izgradnju dobrosusjedskih odnosa sa Republikom Hrvatskom, uzdržavajući se od postupaka koji mogu doprinijeti narušavanju odnosa sa susjedima.

Takođe, dodaje se da Vlada Srbije ostaje posvećena održavanju mira i stabilnosti u regionu i poštovanju evropskih načela i vrijednosti, u interesu svih građana Srbije i regiona.

Podsjetimo, 21. aprila je iz Zagreba saopšteno da srpski ministar vojni Aleksandar Vulin nije dobrodošao u Hrvatsku.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније