Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

04. 04. 2018. 08:36 >> 08:30
1

AVDULJI SAOPŠTIO

Tači izašao iz okvira nadležnosti

Funkcioner opozicionog DSK Hadži Avdulji izjavio je da je kosovski predsjednik Hašim Tači u slučaju hapšenja turskih državljanja, izašao iz okvira nadležnosti.

Kako je rekao, Tači je doveo Kosovo u opasnost.

DSK traži formiranje Anketnog odbora i posebnu sjednicu parlamenta na kojoj bi se razmatralo pitanje tajnog hapšenja i deportacije turskih državljana, pripadnika pokreta FATO, kojim rukovodi vjerski vođa u egzilu, Fetulah Gulen.

Govoreći o inicijativi poslanika za osnivanje Anketnog odbora o tom slučju, Avdulji je rekao za KTV da sve činjenice ukazuju na to da Tači stoji iza te odluke.

Nalazi Anketnog odbora biće, kaže, dostavljeni Ustavnom sudu, a ukoliko taj sud ocijeni da je to tačno, Tači mora da podnese ostavku.

"Tači je postao opasnost za Kosovo, izlazi iz okvira zakonske i ustavne nadležnosti, jer nema pravo da učestvuje u donošenju odluka", rekao je Avdulji, koji smatra da inicijativu DSK-a za formiranje Anketnog odbora treba da podrže svi poslanici i pozicije i oozicije.

Ako je tako nešto u stanju da uradi "glava" i istraga pokaže da je riječ o krivičnom djelu, on treba da podnese ostavku.

"Možda se ispostavi da Tači nije bio uključen u hapšenje i deportaciju. Ali prema raspoloživim informacijama svi putevi vode u tom pravcu da je Tači donio odluku o deportaciji. Ako to potvrdi i Ustavni sud, predsjednik mora da ode", rekao je Avdulji.

Inače, DSK je tražila i ostavku premijera zbog istog slučaja, a Avdulji kaže da je vladajuća koalicija Tačija i Ramuša Haradinaja ionako neprirodna, te da se on za krato vrijeme pretvorio u "marionetu", a "državom vlada Tači", prenio je portal Koha.net.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније