Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R.

01. 02. 2018. 17:52 >> 17:18

ZBOG TRGOVINE DROGOM

Keljmendi osuđen na šest godina

Osnovni sud u Prištini osudio je danas Nasera Keljmendija na šest godina zatvora zbog trgovine drogom, dok je oslobođen optužbe za ubistvo državljanina Bosne i Hercegovine Nasera Delajića poznatog kao "Ćelo" i optužbi za organizovani kriminal.

Sudsko vijeće je navelo da je Keljmendi 2003.  trgovao drogom, a da od tog trenutka "on nije izvršio ni jedno krivično djelo". "Nikada se nije dogodilo da se nije pojavio na suđenju. On je poštovao sud", kazala je predsjednica sudskog vijeća Ana Damska Galan.

U kaznu zatvora biće mu uračunato vrijeme prevedeno u pritvoru, koji je Keljmendiju ukinut prije nekoliko mjeseci.

Euleks je Keljmendija teretio za teško ubistvo, organizovani kriminal i neovlaščenu prodaju narkotika.

Keljmendi je uhapšen u Prištini maja 2013, dok je sudski postupak protiv njega počeo januara 2015. kada se izjasnio da je nevin. On se u Bosni i Hercegovini tereti za više od 10 krivičnih djela, uključujući i one za ubistvo, pokušaj ubistva i nasilničko ponašanje.

On, iako ima kosovsko i državljanstvo BiH nije mogao biti izručen Bosni i Hercegovini pošto ona nije priznala nezavisnost Kosova i ne postoji sporazum o izručenju između Prištine i Sarajeva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније