Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

М.В. [ Dnevni avaz ]

18. 10. 2022. 06:55 >> 06:56

ISTRAGA

Tužilaštvo BiH ima imena osoba iz CG koje su sarađivale s Keljmendijem

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine (BiH) nakon iskaza optuženog dilera Elvisa Keljmendija, koji je pristao na saradnju s tužiocima, već uveliko slaže mozaik i priprema nove aktivnosti u borbi protiv trgovine naroticima, prenio je "Dnevni avaz". Kako su naveli, Tužilaštvo BiH ima i imena osoba iz Crne Gore koje su sarađivale s Keljmendijem.

Keljmendi je, kako prenosi ovaj list, odlučio da progovori kako bi se spasio pritvora, ali i teškog sudskog procesa. On je pušten iz Vojkovića da se brani sa slobode, uz mjere zabrane, tačnije zabranu napuštanja mjesta prebivališta. 

U zamjenu za slobodu, Keljmendi je u tri navrata tužiocima dao imena osoba s kojima je radio, i to ne samo iz kriminalnog miljea nego i iz policije i tamošnjeg pravosuđa.

"To je i jedan od razloga zašto su pojedinci u panici, prije svega u policijskim agencijama. Mnogi se pripadnici policije sada interesuju za njegov iskaz, kako bi vidjeli o čemu je govorio", piše "Dnevni avaz".

Ističu da bez zaštite, Keljmendijeva grupa nije mogla uvoziti drogu i prodavati je. Određene količine su čak stizale na parking jednog poznatog hotela.

"Tužilaštvo BiH Keljmendija, Ajlina Ahmića i Anela Sejfovića, koji su koristili Skaj aplikaciju, sumnjiči za uvoz i prodaju heroina, kokaina, spida i marihuane iz Albanije, Turske, Holandije i Crne Gore. Tužilaštvo ima i imena osoba iz Crne Gore koje su sarađivale s Keljmendijem", naglašava se u tekstu.

Kako se napominje, Tužilaštvo BiH je do sada "ulovilo“ desetine policajaca koji su sarađivali s narkomafijom.

Podsjetimo, Elvis je sin Nasera Keljmendija, nekada vlasnika hotela "Kaza grande" u Ulcinju, koji je na američkoj crnoj listi zbog trgovine drogom. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније