Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila: M.L.B. [ kossev.info ]

15. 01. 2018. 12:18 >> 11:46
12

SKUPŠTINA DA ODLUČI

Odbor bez preporuke o demarkaciji

Odbor za spoljne poslove, dijasporu i strateške investicije kosovske Skupštine proslijedio je Skupštini Nacrt zakona o demarkaciji sa Crnom Gorom, bez ikakve preporuke za glasanje. Ostaje da Predsjedništvo odluči o sjednici na kojoj će ratifikacija demarkacije sa Crnom Gorom biti na dnevnom redu, prenosi KP.

Iako su članovi pokreta Samoopredeljenje, AAK i Inicijative - članovi Komisije insistirali da zakon ide u Skupštinu sa preporukom da se ne glasa za ovaj sporazum, taj prijedlog nije prošao.

"Predlažem da dokument koji nam je Vlada proslijedila uputimo Predsjedništvu na razmatranje, ali bez davanja bilo kakve preporuke da se glasa za ili protiv. Nacrt zakona ostaje u volji poslanika da odluče kako će da glasaju," rekla je, sa druge strane, predsjedavajuća Vjosa Osmani.

Poslanik Zafir Beriša iz NISMA-e rekao je da se o ovoj temi raspravlja više nego što bi trebalo.

Prema njegovim riječima, nova komisija je utvrdila da je sporazum zbog lažnih dokumenata i Mehine komisije prekoračio svoja ovlašćenja.

"Preporučujemo glasanje protiv ovog sporazuma. Mi kao poslanici imamo odgovornost da donesemo odluku," rekao je Beriša.

Isto mišljenje dao je i Visar Imeri iz Samoopredjeljenja, koji je preporučio da se glasa protiv ratifikacije sporazuma.

"Za mene je jasno da je došlo do nekih zloupotreba nalaza - sumnje u falsifikovanje dokumenata. Sadašnji sporazum nije u skladu sa interesima Kosova. Trebalo bi preporučiti da se na sjednici ne ratifikuje ovaj sporazum," rekao je Imeri.

Poslanica LDK, Doruntina Maljoku, rekla je da bi ovaj sporazum trebalo proslijediti Predsjedništvu bez ikakve preporuke.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније