Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

05. 01. 2018. 10:48 >> 10:22
4

ZBOG SUDA

SAD upozorile Haradinaja

SAD su upozorile prištinske vlasti da, ukoliko kosovska skupština ukine Specijalni sud, neće blokirati rusku inicijativu u UN za formiranje sličnog suda.

Na mogućnost aktiviranja "plan B" za formiranje novog, sličnog suda, Amerikanci su upozoravali i prije dvije godine, kada su vlasti u Prištini oklijevale sa usvajanjem zakona o Specijalnom sudu, piše "Koha ditore".

Takvu poruku ovog puta prenio je v.d. ambasadora SAD u Prištini, Stiven Benks. 

Izvori "Kohe" kažu da je Benks ove nedjelje imao nekoliko sastanaka sa šefovima kosovskih institucija koje je podsjetio na posljedice eventualnog ukidanja zakona o Specijalnom sudu. 

"Benks se sastao u četvrtak sa premijerom Ramušem Haradinajem kome je jasno prenio koje bi bile posljedice ukidanje Specijalnog suda", navodi list. 

On mu je otvoreno rekao da, u tom slučaju, SAD u Savjetu bezbjednosti UN neće blokirati inicijativu Rusije za stvaranje sličnog suda, rekao je izvor "Kohe". 

Benks je precizirao da će ruska inicijativa svakako biti zasnovana na Rezoluciji 1244 Savjeta bezbjednosti UN i tretiraće UNMIK kao vrhovnu vlast na Kosovu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније