Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ R.B. ]

22. 03. 2024. 17:22 >> 17:21

KOSOVO

Haradinaj traži sastanak o mogućnosti raspuštanja parlamenta

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj zatražio je od predsjednice Kosova Vjose Osmani da sazove sastanak o mogućnosti raspuštanja Skupštine Kosova zbog jučerašnjih izjava premijera Aljbina Kurtia.

Kurti je sinoć izjavio da je stranka koju vodi, pokret Samoopredeljenje (PS), spremna za izbore, i da će podržati zahtjeve opozicije da se glasa o povjerenju vladi koju on vodi i da raspusti kosovski parlament.

Haradinaj je na Fejsbuku napisao da ABK već duže vrijeme traži izglasavanje nepovjerenja vladi i, kako je rekao, premijer je sada izašao sa zahtjevom da zajedno sa opozicijom raspusti Skupštinu.

"ABK već duže vremena traži izglasavanje nepovjerenja Vladi, ali premijer se tome ne samo usprotivio već se pobrinuo da nas podsjeti kada je rok za redovne izbore. Sada je izašao sa zahtjevom da uđe u opoziciju za raspuštanje Skupštine", napisao je Haradinaj.

Upitao je šta se u međuvremenu promijenilo.

"Da li je predsjednica države svjesna ove promjene kursa od strane premijera? Raspuštanje Skupštine mora biti rezultat političkog konsenzusa. Predsjednica mora da se izjasni o ovom pitanju i eventualno sazove političke stranke na sastanak kako bi razgovarali o promjeni kursa premijera", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

On je rekao i da se Kosovo danas suočava sa osjetljivom situacijom, kako političkom tako i bezbjednosnom, a ova tema, kako je rekao, "zahtijeva jasnoću, osim ako ova promjena kursa Aljbina Kurtija nije samo još jedna prevara".

Na izjavu Kurtija su sinoć reagovali lideri DPK i DSK, Memlji Krasnići i Ljumir Abdidžiku koji si izrazili spremnost njihovih stranaka da obezbijede glasove za smjenu Vlade i raspuštanje Skupštine Kosova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније