Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavila R.B. ]

28. 04. 2017. 21:03 >> 21:16
18

ČESTITKA DRAŠKOVIĆA

CG odbacila pritiske i otvorene prijetnje

Lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković saopštio je da je današnjim pristupanjem NATO-u, Crna Gora nepovratno zakoračila u svoju bezbjednu i demokratsku budućnost, i izrazio nadu da će Srbija slijediti taj put.

On je u saopštenju naveo i da se ratifikacijom sporazuma o punopravnom članstvu u NATO, Crna Gora odlučujuće približila i svom članstvu u Evropskoj uniji.

Drašković je na tome čestitao predsjedniku Demokratske partije socijalista Crne Gore Milu Đukanoviću, kao i članovima Vlade i poslanicima.

"Čestitam svim poslanicima, članovima Vlade i narodu Srbiji uvijek najbliže Crne Gore", naveo je Drašković.

On je ocijenio i da je parlamentarna većina u Crnoj Gori odgovorno odbacila i domaće i strane pritiske, pa i otvorene prijetnje, da Crna Gora mora da bude "neutralna" prema svojoj bezbjednosti, stabilnosti i demokratskoj evropskoj budućnosti.

"U borbi za svoju bezbjednost, stabilnost i evropski preobražaj, Srbija će, nadam se, slijediti Crnu Goru", istakao je Drašković.

Čanak čestitao Đukanoviću

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak uputio je večeras čestitke predsjedniku  Demokratske partije socijalista Milu Đukanoviću povodom pristupanja Crne Gore NATO-u.

Čanak je u telegram poručio Đukanoviću da zahvaljujući njegovom dugogodišnjem radu i viziji Crna Gora "ugrađuje još jedan kamen u očuvanju i napretku svoje države".

On je ocijenio da je pristupanje NATO-u svrstalo Crnu Goru u red najrazvijenijih zemalja i da je "učvrstilo njen demokratski put".

"Ujedno, to je važan korak za budućnost čitavog regiona. Od srca ti čestitam na svemu što si izdržao da bi tako bilo. Želim ti još puno uspjeha u svemu što radiš", poručio je predsjednik LSV.

 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније