Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

TVCG

17. 07. 2020. 19:50   >>  19:48 14

DRAŠKOVIĆ

"Država se uvijek zvala Crna Gora, nikada Srbija"

U autorskom tekstu za beogradsku Politiku Vuk Drašković kaže da se u nasrtaju na državu pod Lovćenom njenom narodu poništava i njegova istorijska krštenica.

"Nerazumnici se nadmeću u odama Srpskoj Sparti, a proglašavaju za izrode i ustaše sve Spartance koji kažu da su Crnogorci. Nema i ne može biti većeg bezumlja. Ni opasnijih hitaca i u Crnu Goru i Srbiju i u Srbe i u Crnogorce", kaže Draškovic i navodi da je "Crna Gora  bila Crna Gora kad smo, zagledani u njene krševe slobode, vidjeli Srpsku Spartu i  kad su skoro svi Crnogorci govorili da su Srbi  i prije svega iznad svega Crnogorci".

"Država im se uvijek zvala Crna Gora, nikada Srbija. Prije stvaranja Jugoslavije u Kraljevini Crnoj Gori, njena Crkva bila je Crnogorska, a ne Srpska. I ona vojska koja je na Bregalnici i Mojkovcu izginula za Srbiju bila je Crnogorska vojska", piše Vuk Draskovic za Politiku.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније