Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

24. 02. 2017. 14:19 >> 13:55
2

U MARTU

EU o pogoršanju odnosa u regionu

Čelnici Evropske unije će na zasijedanju 9. i 10. marta u Briselu razmotriti "zabrinjavajući razvoj" stanja na Zapadnom Balkanu, rekli su agenciji Beta u Briselu izvori Evropskog savjeta.

Razmjena mišljenja o "pogoršavanju odnosa" među zemljama Zapadnog Balkana je uvršćena u dnevni red zasijedanja šefova država ili vlada zemalja EU jer je procijenjeno da institucije Unije moraju reagovati da bi politički činioci na Zapadnom Balkanu preuzeli odgovornost i ispunili obećanja da će sarađivati, a ne izazivati nesporazume i nestabilnost.

Zvaničnici u Briselu su naveli da će početkom marta Zapadni Balkan posjetiti visoka predstavnica EU Federika Mogerini koja će potom šefove diplomatija Unije obavijestiti šta je ustanovila u razgovoru s vlastima zemalja regiona.

Ministri spoljnih poslova će o tome razgovarati uoči samita EU i prenijeti im svoje zaključke.

Na dnevnom redu zasijedanja lidera Unije su odnosi sa SAD, krize u Ukrajini i Siriji, sprovođenje mjera za obuzdavanje ilegalne imigracije, kao i bezbjednost i odbrana EU, bitka protiv terorizma i koraci za jačanje privrednog rasta, konkurentnosti i zapošljavanja u EU.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније