Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

09. 02. 2017. 09:38 >> 09:13
20

TAHIRI SAOPŠTILA

Uklanjanje zida rezultat dijaloga na Kosovu

Uklanjanje zida u Kosovskoj Mitrovici zarad slobode kretanja rezultat je unutrašnjeg dijaloga između vlade i lokalnih vlasti na Kosovu, izjavila je kosovska ministarka zadužena za dijalog sa Beogradom, Edita Tahiri.


Ona je za dnevni list "Danas" ocijenila da su odnosi Beograda i Prištine bili zaoštreni zbog "nesmotrenog" ponašanja Srbije, ali i da se tenzije smiruju poslije uklanjanja "nelegalnog" zida i dva sastanka na visokom nivou u Briselu.

"Stvara se bolja klima za primjenu tri sporazuma koji se tiču energetike, pravosuđa i asocijacije opština sa srpskom većinom", kazala je Tahiri, navodeći da Kosovo "ostaje posvećeno primjeni svih dosad postignutih sporazuma".

Po njenim riječima, za primjenu tih sporazuma značajno je da Srbija "ne igra ulogu žrtve, jer je svima u svijetu poznato šta se događalo u prošlosti".

"Kosovo je konstantno posvećeno primjeni afirmativnih mjera za integraciju članova srpske zajednice u kosovski sistem, njihova prava su garantovana zakonom, kao i Briselskim sporazumom o integraciji - zapošljavanju mnogih od njih u kosovske institucije", rekla je Tahiri.

Ona je dodala i da bi prekid bojkota i povratak predstavnika srpske manjine u kosovske institucije predstavljao važan korak u pravcu normalizacije situacije na sjeveru Kosova i daljeg uspostavljanja povjerenja između građana i zajednica. 

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније