Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila: D.Ž.

20. 06. 2016. 10:35 >> 10:22
2

ZBOG MONTAŽE

Kesiću prijetili smrću

Izmontirani snimak iz emisije “24 minuta”, u kojem Zoran Kesić navodno ismijava Srbe iz Republike Srpske, objavljen je na internetu zbog čega je Kesić dobio prijetnje smrću, prenosi B92.

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je prijetnje smrću Zoranu Kesiću i zatražilo od nadležnih organa da otkriju ko prijeti voditelju.

Osim toga, oni zahtijevaju i da se utvrdi ko je postavio izmontirani video snimak u kojem Kesić navodno ismijava Srbe iz Republike Srpske.

NUNS je ocijenio da su "prijetnje Zoranu Kesiću posljedica atmosfere linča koju stvaraju pojedini tabloidi izmišljanjem zavjera i podjela novinara na 'patriote i izdajnike'". 

"Ovakve kampanje, pokazuje se i na ovom primjeru, ozbiljno ugrožavaju bezbjednost novinara. NUNS očekuje od najodgovornijih pojedinaca u državi da svojim djelovanjem i jasnim stavom prema medijskim obračunima prema pojedinim novinarima i javnim ličnostima, učine sve da se zaustavi promocija govora mržnje i na taj način spriječe ozbiljnije posljedice po bezbjednost novinara od verbalnih prijetnji", navedeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније