Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 04. 2013. 15:33 >> 15:33

TUŽILAŠTVO BIH

Živku Budimiru jednomjesečni pritvor

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo je jednomjesečni pritvor za predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, saznaje "Dnevni avaz".

Također, Tužilaštvo BiH će prema Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje mjera pritvora za ukupno devet osoba koje su uhapšene u jučerašnjim akcijama.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da se četiri osobe uhapšene u akciji "Memori" sumnjiče za organizirani kriminal i neovlašćen protmet opojnim drogama.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da se četiri osobe uhapšene u akciji "Memori" sumnjiče za organizirani kriminal i neovlašćen protmet opojnim drogama.

On je naglasio da će Tužilaštvo BiH predložiti 30 dana mjera pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih jer neki od njih posjeduju dvojno državljanstvo.

Istakao je da će pritvor biti predložen zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu i vršiti uticaj na svjedoke i saučesnike.

Tužilaštvo BiH nastavlja istragu u pravcu podizanja optužnice, dodao je on.

"Riječ je o najopsežnijoj akciji u postdejtonskoj BiH kada je riječ o koruptivnim djelima čiji su izvršioci visoki funkcioneri - rekao je Grubešić.

Budimir se sumnjiči za primanje mita pri pomilovanju osuđenika, a kako piše "Dnevni Avaz", navodno je cijena za godinu pomilovanja bila 30.000 konvertibilnih maraka - 15.000 eura.

Za nešto više od godinu i po Budimir je navodno potpisao 162 pomilovanja pri čemu je u 32 slučaja optuženike u cjelosti oslobodio izdržavanja kazne.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније