Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 04. 2013. 15:51 >> 15:50
1

PS OEBS-a

Za snažniju kontrolu izbora

Parlamentarna Skupština OEBS-a treba da bude snažnije angažovana u praćenju i ocjenjivanju ispunjavanja demokratskih izbornih standarda, saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića.

Krivokapić je boravo u Kopenhagenu gdje je, kao član Ad hoc Komiteta za reformu i transparentnost OEBS-a, učestvovao na sastanku tog tijela.

Ad hoc Komiteta za reformu i transparentnost OEBS-a, ima za cilj da unaprijedi rad Parlamentarne skupštine OEBS-a, čije članstvo se prostire od Vankuvera do Vladivostoka.

Krivokapić se u Kopenhagenu sreo i s predsjednikom Parlamenta Kraljevine Danske Mogensom Liketoftom.

„Sagovornici su se saglasili da se Nordijski model saradnje, u kojem je Danska aktivan učesnik, višedecenijskim trajanjem pokazao kao kvalitetan pristup jačanju regionalnog partnerstva, kao i da bi slični modeli saradnje bili višestruko korisni i za region Zapadnog Balkana“, navodi se u saopštenju iz Krivokapićevog kabineta.

Krivokapić je učestvovao i na sastanku Biroa Parlamentarne skupštine OEBS, na kojem su razmatrani najvažniji izazovi pred kojima se nalazi Parlamentarna Skupština.

„Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim pitanjima iz oblasti svih dimenzija OEBS-a o kojima će se parlamentarci izjašnjavati na godišnjem redovnom zasjedanju Parlamentarne Skupštine“, saopšteno je iz Krivokapićevog kabineta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније