Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

02. 04. 2024. 13:13 >> 13:13
5

TRIBINA U BUDVI

Živković: Vrijeme za reinkarnaciju snage DPS-a

Predsjednik Demokratske partije socijalista Danijel Živković poručio je iz Budve da će na lokalnim izborima 26. maja DPS predvoditi najjaču listu. On je kazao da je uvjeren da iz Budve kreće impuls i prekretnica, ne samo za DPS i njen izvjestan povratak na mjesto odlučivanja sa pozicije izvršne vlasti, nego geeneralno i Crne Gore.

“Nemam dilemu da će na lokalnim izborima u Budvi, zakazanim za 26. maj, najjača izborna lista biti ona koju će predvoditi Demokratska partija socijalista! Uvjeren sam da tog dana iz Budve kreće impuls i prekretnica ne samo za našu partiju i njen izvjestan povratak na mjesto odlučivanja sa pozicije izvršne vlasti, nego i povratak Budve ali generalno i Crne Gore na staze onih uspjeha kojima je stabilno i odlučno koračala do 30. avgusta 2020. godine”, poručio je Živković, na sinoć održanoj mini tribini organizovane u Budvi u sklopu kampanje za lokalne unutarpartijske izbore u toj partiji.

Ukazao je da je vrijeme za reinkarnaciju snage DPS-a, zbog čega je, kako je ocijenio, potreban svaki čovjek u Budvi.

“Do pobjede se ne dolazi jednostavno. Izaći ćemo sa najboljom političkom ponudom, sa najkvalitetnijim programom i budite sigurni da ćemo pobijediti! Sklonićemo našu političku konkurenciju sa političke scene i vratićemo se na mjesto relevantnosti, a samim tim i Budva će povratiti svoj stari i prepoznatljivi sjaj”, izjavio je Živković.

Živković je konstatovao da u Crnoj Gori nema stabilne i odgovorne vlasti bez Demokratske partije socijalista i obećao da će svi u partiji dati puni doprinos kako bi DPS u Budvi bio pojedinačno najjači na predstojećim izborima.

U svom obraćaju prisutnim članovima partije govorio je i o aktuelnim partijskim izborima i samoj reformi partije.

“Od izuzetne važnosti je da završimo započeti posao koji se tiče naše unutarstranačke reforme, između ostalog i zbog toga što DPS ima sjajne i kvalitetne kadrove koje treba da stavimo na raspolaganju javnom interesu i građanima ovog grada”, poručio je on.

U svojstvu aktuelnog predsjednika Opštinskog odbora DPS Budva i kandidata za novi mandat okupljenom članstvu obratio se i Milan Tičić.

“Moj plan za buduće rukovođenje Opštinskim odborom u Budvi biće, u trenutnim okolnostima, primarno usmjeren ka ostvarivanju što boljeg izbornog rezultata naše partije na lokalnim izborima 26. maja. Budva, može bolje i mi možemo bolje. Poučeni, nekim svojim greškama, znamo da možemo bolje, a sigurno znamo da možemo i bolje i više od naših političkih oponenata koji su već osmu godinu za redom na vlasti u našem gradu i koju su ga doveli gotovo do sunovrata”, rekao je Tičić.

Saopštio je da onako kako je DPS sa svojom inicijativom u SO Budva oborio lokalnu vlast ostvarenu apsolutnom većinom na tadašnjim izborima i, kako je ocijenio, ogolio svu nesposobnost dosadašnjih vladajućih struktura, tako će, prema njegovim riječima, i pobijediti na predstojećim izborima zakazanim za 26. maj.

“Građanima je dosta, međusobnih svađa unutar vlasti, čiji predsjednik opštine gotovo punih godinu dana iz zatvorske ćelije potpisuje zarade i milionske ugovore. U gradu se nije dogodio niti jedan veliki razvojni projekat u proteklih osam godina. Dobili smo partijskim zapošljavanjima prenatrpanu lokalnu administraciju i totali haos u funkcionisanju”, stav je Tičića koji je istakao da će i u svom budućem radu biti posvećen jaćanju partijske infrastrukture, afirmaciji Alijanse žena, kao i podsticanju i razvoj mladih članova partije.

“U nedjelju 7. aprila prvo završimo unutarpartijske izbore, a onda zajedno nastavimo još progresivnije sa izbornom kampanjom i pokažimo Budvankama i Budvanima da može i mora bolje”, zaključio je na kraju svog izlaganja Milan Tičić.

Potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković podsjetio je na 6. april prethodne godine kada je održana sjednica Glavnog odbora DPS na kojoj je konstatovano povlačenje bivšeg predsjednika te partije Mila Đukanovića, što je prema njegovim riječima, bio jedan od najtežih trenutaka političkih karijera svakog funkcionera partije.

“Nije nam bilo lako, ni u danima ni u sedmicama nakon toga. Ali pokazali smo hrabrost, odgovornost, odlučnost. Pokazali smo da smo pravi tim, da ne zaboravljamo šta znači pripadati DPS-u poslije 30 godina slavne istorije naše partije. Pokazali smo šta znači ići stazama koje je trasirao Milo Đukanović. I mislim da Klub poslanika DPS-a u Skupštini, ali i svaki funkcioner partije na svakom drugom mjestu pokazuje kako se bori za interese Crne Gore Gore”, saopštio je Ivan Vuković.

Poslanik Nikola Milović kazao je da je Budvi potrebna strategija razvoja grada.

“Vratićemo Budvi stari sjaj, učiniti je ponovo modernim mediteranskim gradom i podići kvalitet života naših sugrađana. Budva je bila i mora ponovo biti grad kulture, istorije, dobrih odnosa, tradicije i pravog domaćinskog pristupa, grad sigurnosti i izvjesnosti i grad pravih vrijednosti! Budva ne da može bolje, Budva mora bolje”, poručio je Nikola Milović.

Na tirbini je govorila i članica Radne grupe Snežana Kuč koja je poručila da su partije koje su prethodnih osam godina vršile vlast u Budvi “završile sa vlašću”.

“Za svih osam godina u Skupštini opštine usvojene su odluke koje su samo u privatnom interesu. Gotovo 80% od tih odluka odnosile su se na izbor i imenovanja. To dovoljno govori o čemu su konstituenti vlasti najviše brinuli i što ih je najviše interesovalo. Inicijativa u SO kojom smo srušili vlast samo je prvo poluvrijeme ove utakmice, a drugo poluvrijeme nam je pobjeda na izborima zakazanim za 26. maj. Zato našim konkurentima poručujemo – nikad više nećete upravljati Budvom, jer ovaj grad može bolje samo sa nama”, zaključila je Snežana Kuč.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније